Prima pagina


Psihologie clinica


Confidentialitate


Articole, cercetare


Contact

Pagini asociate:

 

 


   


 


Diagnostic si

Evaluare.

 

Testare online.

 

 

Cercetare.

 

Studii experimentale & non-experimentale.

Feedback Informed Treatment.

 

Interventii suportive.

 

Terapii Scurte Colaborative Orientate spre Resurse si Solutii.

 

NLP&NLPt.

 

Tehnici de interventie cognitiv comportamentale.

 

Tehnici de interventie emotiv rationale.

 

 

Roboterapie

 

Psihoterapia prin roboterapie este un domeniu de varf bazat pe breaking and frontier research. Robotii au menirea sa extinda si sa creasca eficienta tehnicilor de terapie utilizate in cabinet. Robotii pot avea o instantiere fizica sau una virtuala (avatar). Conform lui Daniel David (2015, p.101) agentii robotici pot avea trei roluri principale: roboterapeut, robomediator si roboasistent.

 

Un roboterapeut poate indeplini toate functiile psihoterapeutului. Fiind programat si controlat de psihoterapeut acesta urmeaza aceiasi pasi ca si terapeutul insusi.

 

Robomediatorul este o interfata intre psiholog si clientul asistat. Introducerea robomediatorului in procesul terapeutic poate sa-l eficientizeze si poate contribui substantial la mentinerea si intarirea relatiei terapeutice.

 

Roboasistentul il ajuta pe terapeut sa-si indeplineasca rlurile. Poate imbuntati procesul terapeutic dar uneori poate fi un factor absolut necesar.

 


Roboterapie.

 

Neuro-feedback.

 

Terapii folosind Realitatea Virtuala.

 

Coaching.

 

Tehnici de concentrare, relaxare si

hipnoza.

 

Dezvoltare personala.

 

Interventii pentru ameliorarea dependentei.

 

Analize statistice.

 

 

 

Echipa mea de robospecialisti

 

 

BB8

(roboasistent

si robomediator)

 

Cu mult timp in urma, intr-o galaxie indepartata, razboiul dintre Bine si Rau continua. BB 8, un mic druid, detine informatia cheie pentru trezirea Fortei. Dupa indeplinirea misiunii si trecerea lui in rezerva, BB8 hotaraste sa calatoreasca prin spatiu si timp si sa se alature misiunii noastre. BB8 este acum unul dintre asistentii mei. El are rolul de roboasistent si robomediator.

BB8 este expert in intarirea si mentinerea relatiei terapeutice si are darul de a face anxietatea sa dispara. Uneori BB8 cocheteaza cu pozitia de roboterapeut. Din pacate IQ-ul sau nu-l prea ajuta.

PSI2D

(roboterapeut

si roboasistent)

 

PSI2D este roboterapeut. Atunci cand vocea mea sau starea de spirit nu-mi sunt favorabile PSI2D se ocupa in locul meu de sedintele de relaxare cu clientul. Mai indeplineste atributii de roboasistent. Monitorizeaza pulsul și respiratia clientului atunci cand induc starea de relaxare, cand clientul se afla in transa hipnotica sau atunci cand aplic metoda desensibilizarii sistematice pentru tratarea fobiilor sau a altor tulburari anxioase. PSI2D are multe alte sarcini in Cabinet: este responsabil cu spatiul virtual, gestioneaza anumte tehnici de neurofeedback si poate testa anumite abilitati.

PO

(roboasistent)

 

PO este un roboasistent specializat in neurofeedback. Este foarte strict cu clientii si reactioneaza imediat ce acestia isi schimba starea de atentie sau relaxare in mod necontrolat. Ajuta la restabilirea controlului.

PO este foarte util in mentinerea si intarirea relatiei terapeutice. Prin prezenta si comportamentul sau da o nota avangardista terapiei suportive.

 

ALPHA 2

(roboterapeut, robomediator si roboasistent)

 

De curand si-a depus CV-ul pentru a se integra in colectivul Cabinetului individual de Psihlogie "Dan VASILIU" un nou coleg - Aplha 2. Dupa o analiza atenta si verificarea abilitatilor detinuten am hotarat angajarea lui. Va poate asista, cu competenta, in unele etape ale procesului terapeutic. Este foarte empatic si nu oboseste nici o data. Buna lui dispozitie este molipsitoare.

ANTBO

(roboasistent)

 

        Va ajuta sa indepartati stresul, este un foarte bun specialist in tratarea fobiilor. Poate fi o prezenta discreta si empatica sau poate deveni jucaus, curios și plin de energie. Va poate distrage atentia de la problema ceea ce va ajuta sa va disociati si sa explorati noi perspective.

 


 Programari: luni-vineri, prin telefon sau e-mail
 

 
Counter for tumblr
Website Stats