Prima pagina


Psihologie clinica


Confidentialitate


Articole, cercetare


Contact

Pagini asociate:

 

 


   


 


Diagnostic si

Evaluare.

 

Testare online.

 

 

Cercetare.

 

Studii experimentale & non-experimentale.

Feedback Informed Treatment.

 

Interventii suportive.

 

Terapii Scurte Colaborative Orientate spre Resurse si Solutii.

 

NLP&NLPt.

 

Tehnici de interventie cognitiv comportamentale.

 

Tehnici de interventie emotiv rationale.

 

Neurofeedback

 

Neurofeedback-ul este un exercitiu pentru creier, un antrenament neinvaziv si fara efecte secundare adverse, cu ajutorul caruia o persoana devine mai eficienta in controlul propriilor activitati prin autoreglarea amplitudinii unelor cerebrale. O sedinta de antrenament dureaza in medie 30 de minute iar pentru a obtine efectul dorit se recomanda minim 10 sedinte. In timp pot aparea recaderi si sunt necesare 2-3 sedinte de reantrenare.

Impulsurile EEG de la creier sunt captate cu o casca si transmise la un computer. Acesta ruleaza diferite aplicatii interactive (functie de nivelul de relaxare si concentrare a atentiei). Prin antrenare o persoana invata sa-si controleze starea obtinand feedback vizual de pe monitorul computerului.

 

Prin antrenare creierul devine mai flexibil (efectele se observa in cazul deficitului de atentie sau al tulburarilor de somn, depresie, tulburari de panica sau stres posttraumatic) sau mai stabil (are efect in cazul epilepsiei, migrenelor, vertijulului, al ticurilor, hipertensiunii). Prin neurofeedback creierul devine mai performant (creste capacitattea de invatare, persoana devine mai creativa, mai eficienta si mai organizata, creste motivatia la competitii, se imbunatateste capacitatea de interrelationare si se imbunatateste echilibrul emotional).

Roboterapie.

 

Neuro-feedback.

 

Terapii folosind Realitatea Virtuala.

 

Coaching.

 

Tehnici de concentrare si relaxare.

 

Dezvoltare personala.

 

Interventii pentru ameliorarea dependentei.

 

Analize statistice.

 

 

 

 

Undele cerebrale

 

Undele cerebrale sunt produse in permanenta de catre creier. In fiecare moment este dominant un anumit tip de unde cerebrale. Starea unei persoane este determinata de tipul de unda dominant la un moment dat. Undele sunt caracterizate prin frecventa (tipul de unda) si amplitudine. Amplitudinea unui anumit tip de unda se poate modifica cu ajutorul vointei, stabilind tipul dominant si implicit starea pe care o resimte persoana in cauza.

Se cunosc la ora actuala mai multe benzi de frecvente pentru undele cerebrale: Delta (0,5-3 Hz), Theta (4-7 Hz), Alpha (8-12 Hz), Beta (13-40 Hz) si Gamma (peste 40 Hz).

 

Undele Gamma (peste 40 Hz):

- Undele cerebrale Gamma sunt starea in care invatam si procesam informatiile. Undele Gamma stimuleaza eliberarea endorfinelor Beta. Acestea par sa fie implicate in activitatea mentala superioara, inclusiv perceptia si constiinta. In aceasta stare, ciclul undelor cerebrale este intre 40 si 5.000 pe secunda.

- Atunci cand te aflii intr-o stare Theta-Gamma, esti in starea cea mai potrivita pentru vindecare instantanee. In procesul de vindecare instatanee, creierul poate emite de la 4 cicluri la 5.000 de cicluri pe secunda. In situatii mai speciale, a fost observata o fluctuatie directa a undelor cerebrale intre Gamma si Theta fara sa treaca prin alte frecvente. Acesta este considerat un raspuns natural.

 

Undele Beta (13-40Hz):

- Gandirea constienta, constientizare externa, mod logic.

- Procese multi-tasking si de luare a deciziilor.

- O persoana care se confrunta de stres, anxietate si panica ar arata o amplitudine mai mare.

- Asimetria denota dezorganizare in gandire si comunicare.

- De fiecare data cand te gandesti, vorbesti si comunici, creierul tau emite unde Beta.

- Beta este starea in care esti alert si activ.

- Corespund starii de veghe obisnuite a creierului, atunci cand suntem concentrati pe o activitate oarecare.

- Undele Beta inalte (21-40 Hz): - Vigilenta, agitatie.

- Undele Beta medii (16-20 Hz): - Gandire, constiinta de sine si de ceea ce ne inconjoara.

- Undele Beta joase (12-15 Hz): - Scaderea SMR (ritmul senzorio-motor), relaxat dar concentrat.

 

Undele Alpha (8-12 Hz):

- Mod creativ, invațare accelerata, starea de spirit buna, reducere a stresului, perspective intuitive, inspirație, motivaţie, vise cu ochii deschisi, relaxat, inca in alerta, liniştit, conştient.

- Alpha este punctul de legatura intre Beta si Theta.

- Frecventa Alpha este similara cu starea de meditatie.

- Undele Alpha guverneaza fanteziile si visatul cu ochii deschisi, si denota constientizarea relaxata si detasata.

- Persoanele care nu functioneaza bine la aceasta frecventa vor intampina dificultati de memorie.

 

Undele Theta (4-7 Hz):

- Sunt specifice somnului cu vise, putem accesa amintirile noastre, intuiții, creativitate, si constiința spirituala. Ințelepciunea interioara se gaseste aici, impreuna cu ceea ce trebuie pentru a fi vindecat si mijloacele de vindecare sau de transformarea sa.

- Starea Theta este o stare foarte profunda de relaxare. Aceasta este starea in care este adus creierul in timpul hipnozei sau cand visezi. In aceasta stare undele cerebrale sunt incetinite.

- Undele Theta pot fi considerate precum subconstientul, deorece acestea reglementeaza o parte a mintii noastre, care este stratificata intre constient si inconstient. Acestea tin amintiri si senzatii.

- Undele Theta guverneaza de asemenea si atitudinile, convingerile si comportamentul. Acestea sunt mereu creatoare, inspirate si caracterizate prin senzatii spirituale.

 

Undele Delta (0,5-3 Hz):

- Cele mai lente dintre toate, specific somnului profund sau coma.

- Somn adanc fara vise, somn non-REM, inconstient.

- Aceasta este acea stare care este utilizata atunci cand suna telefonul si intuitiv stim cine ne suna.


 

Programari: luni-vineri, prin telefon sau e-mail 

 
Counter for tumblr
Website Stats