Prima pagina


Psihologie clinica


Confidentialitate


Articole, cercetare


Contact

Pagini asociate:

 

 


   


 


Diagnostic si

Evaluare.

 

Testare online.

"In timp ce tot ceea ce merge de sus in jos fragilizeaza si blocheaza antifragilitatea si cresterea, ceea ce porneste de jos in sus infloreste cand este supus la cantitati adecvate de stres si dezordine"

 

(Nassim Nicholas Taleb)

Cercetare.

 

Studii experimentale & non-experimentale.

Feedback Informed Treatment.

 

Interventii suportive.

 

Terapii Scurte Colaborative Orientate spre Resurse si Solutii.

 

NLP&NLPt.

 

Tehnici de interventie cognitiv comportamentale.

 

Tehnici de interventie emotiv rationale.

 

 

 

Dezvoltare personala

 

Ideea de dezvoltare personala sufera diferite interpretari functie de nevoile unora sau altora de a-si atrage discipoli si clienti sau de propria dorinta de autoactualizare. Din punctul meu de vedere, o persoana motivata spre a-si explora limitele, ar trebui sa priveasca aceasta manifetare a sinelui ca pe o devoltare plenara. Atitudinea necesara este asumarea desprinderii de zona de confort si experimentarea provocarilor. Desigur ca un asemenea demers nu va putea fi facut decat cu infruntarea unei anxietati sporite, cu acceptarea esecului ca o experienta de viata si a castigului  un nou punct de inceput. Dinamica dezvoltarii personale trebuie racordata la complexitatea lumii in care traim fara a ne preocupa cauzele. Acestea devin notiuni irelevante din motivul aproape imposibilitatii de a le detecta sau din cel al definirii lor inadecvate.

Nassim Nicholas Taleb construieste o harta a expunerilor ale carei elemente se clasifica pe trei coloane: fragil, robust si antifragil. Privind lumea care ne inconjoara, din aceasta perspectiva, pot spune ca scopul dezvoltarii personale este evolutia de la fragil la antifragil, cu specificatia ca antifragilul este relativ la context. Idealul oricarei fiinte, care doreste sa se dezvolte, ar trebui sa fie atingerea acestei stari, antifragilul, in cat mai multe contexte ale vietii si mai ales in cele pe care le considera cele mai importante. In zona fragila greselile sunt rare si mari cu consecinte adesea ireversibile. De cealalta parte, in zona atifragilului, greselile sunt mici si dese, usor reversibile si bogate in informatie. Fragilul isi doreste liniste, antifragilul creste din dezordine iar robustul ramane impasibil, fara nici o satisfactie.

Se spune adesea ca omul este o fiinta complexa. La ce foloseste cuiva aceasta defintie daca se complace sa traiasca in zona de siguranta maxima, limitata si extrem de inghesuita, aparent lipsita de provocari si griji majore. Acel om ar fi aidoma unui smatphone de ultima generatie folosit numai pentru convorbiri telefonice. Proprietatea esentiala a sistemelor complexe este aceea de a transmite informatie partilor din care sunt compuse prin intermediul sau multumita factorilor de stres. Erorile si consecintele lor devin informatie iar aceasta conduce spre progres. In jurul nostru sunt multi transmitatori de informatie dar, din cauza opacitatii cauzale, nu percepem decat o parte din aceasta. Datorita opacitati predictibilitatea anumitor evenimente este redusa Eventuala aparitie a unora dintre acestea (cele extreme) poate sa ne modifice dramatic viata si perspectiva propriei existente. Suntem tributari conceptului descris de Daniel Khaneman prin acronimul "CCVETCE" adica "Ceea Ce Vad Este Tot Ce Exista".

Roboterapie.

 

Neuro-feedback.

 

Terapii folosind Realitatea Virtuala.

 

Coaching.

 

Tehnici de concentrare, relaxare si

hipnoza.

 

Dezvoltare personala.

 

Interventii pentru ameliorarea dependentei.

 

Analize statistice.

 

 

 

 

 

In cadrul sedintelor de dezvoltare personala va invit sa pornim impreuna sa exploram zona robustetii si, acolo unde reusim, sa experimentam antifragilul. Va invit sa devenim constienti de cartile necitite din biblioteca, adica de ceea ce nu stim si n-am vazut dar care exista si ne poate influenta semnificativ viata. Va invit sa descoperim stepticismul empiric si optimismul realist, moderat si nu in ultimul rand sa ne pregatim sa raportam existenta noastra lumii reale, neliniara, in care aleatoriul este preponderent scalabil. Este o perspectiva care ne ajuta sa trecem de la dorinta la nevoi, de la irational la mai rational, de la vise neimplinite si remuscari la realizari si bucurii.
 


 

Programari: luni-vineri, prin telefon sau e-mail 

 
Counter for tumblr
Website Stats